Warsztaty Whisky

Podczas degustacji interesować nas będzie wyłącznie najbardziej szlachetny rodzaj whisky - single malt. Trunek ten produkowany jest tylko z najlepszego rodzaju zboża – jęczmienia. Wysoka jakość pozwoli w pełni docenić walory zapachowe i smakowe tego alkoholu wszystkim uczestnikom - tym doświadczonym, jak i tym, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę w whisky.

W trakcie degustacji chcemy przekazać wiedzę w jak najbardziej interesujący i przystępny sposób - tak, abyście zostali zupełnie wciągnięci w fascynujący świat tego szlachetnego trunku. Podczas degustacji spróbujecie whisky single malt z krajów takich jak Szkocja, Irlandia, czy nawet Japonia.

Plan degustacji
  • whisky - historia
  • whisky - opis charakterystyka blended/malt
  • charakterystyka regionów produkcji whisky
  • charakterystyka krajów produkcji whisky
  • proces produkcji whisky
  • testing  ekskluzywnych single malt whisky Szkocja, Japonia, Irlandia
  • pytania - odpowiedzi, czas w kuluarach.
Zapewniamy
  • profesjonalne szkło do degustacji
  • alkohol - single malt whisky do degustacji
  • woda do degustacji whisky
Prowadzący
Jacek Krawczyk, to miłośnik alkoholi i barmaństwa, ekspert w kategorii whisky. Od kilkunastu lat związany z branżą alkoholową i gastronomiczną. Od 2000 r. pełni funkcję Wiceprezesa Stowarzyszenia Polskich Barmanów Oddziału Centralnego. Wprowadził, z bardzo dużym sukcesem, ekskluzywne alkohole klasy super premium w firmach alkoholowych, m.in. właśnie single malt whisky. Na co dzień doradza firmom alkoholowym oraz prowadzi degustacje ekskluzywnych alkoholi.